Ismertető

Cseperedő óvoda telephely bemutatkozója

A Cseperedő Óvoda jól megközelíthető helyen, a Fehérvári út és Andor utca sarkától 2-3 percre helyezkedik el Dél-Kelenföld és Albertfalva határán. Az Albert utca a Fehérvári úttal párhuzamos első utca a Tétényi út felé. Megközelítési lehetőségek a 17-es, 47-es, 41-es, 56-os villamossal, vagy a 114-es busszal az Andor utcai megállóig.

 

Kiemelt célunk a gyermekek egészséges életmódra nevelése, a mozgás megszerettetése, a testi-lelki egészség megőrzése és a környezet védelme. Tudatosan törekszünk arra, hogy gyermekeink mire iskolába kerülnek, képesek legyenek a beilleszkedésre, az alkalmazkodásra, a kapcsolatteremtésre. Az értelmi képességek fejlesztése mellett nagy hangsúlyt helyezünk az érzelmi nevelésre, a szeretetteljes légkör kialakítására, megszilárdítására.

 

A derűs, nyugodt vidám légkörben nem csak jól, hanem biztonságban érzik magukat a gyermekek. A Kamaraerdő, a Gellért-hegy, a Feneketlen-tó közelsége változatos lehetőséget kínál a természeti környezet megismerésére és a közvetlen tapasztalatszerzésre. A kirándulások alkalmával megfigyelhetjük a természet szépségeit, megtanítjuk őket a helyes viselkedésre, környezetünk megóvására.

 

A hagyományos ünnepeken kívül a természet megóvásával, védésével kapcsolatos jeles napok is tartalmasabbá teszik az óvodai életet. Ilyenkor versenyjátékokkal, fák, virágok, bokrok ültetésével, kirándulások szervezésével fejlesztjük a gyermekek környezetbarát szemléletét. Mindezeket segíti közkedvelt közös játékunk, amelybe a szülők is aktívan bekapcsolódnak a környezetvédő BORÓKA manó, aki játékos feladatokon keresztül ismerteti és szeretteti meg a gyermekekkel környezetüket.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA