Ismertető

Lurkó óvoda telephely bemutatkozója

Óvodánk 1976-ban létesített, 6 csoportos, 159 férőhelyes intézmény. Kelenföldön, a Bornemissza tér szomszédságában, a forgalomtól védett helyen, családi házak között helyezkedik el. Könnyen megközelíthető a 7-es, 107-es, 153-as, 213-as autóbuszokkal, illetve 47, 41, 17-es, 56-os villamosokkal is a Fehérvári út irányából.

 

Kétszintes épületünkben 6 csoportszoba, tornaszoba, valamint kézműves szoba is található. Hatalmas, zöld területű udvarunkon a csoportok saját homokozóval és játszóterülettel rendelkeznek.

 

Csoportjaink összetétele a gyermekek életkora szerint: hat osztatlan (vegyes) csoport, ahol két és három korosztályt nevelünk együtt. Az óvodai felvétel során lehetőség szerint figyelembe vesszük a szülők kéréseit is.

 

Csoportszobáink tágasak, világosak. Tornaszobánk, nagy udvarunk mindennapi lehetőség a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Kézműves szobánkat a gyermekek szervezetten látogathatják a délelőtti és délutáni tevékenységek keretében.

Óvodánkban a nevelőmunka eredményessége érdekében csoportonként két óvodapedagógus és egy dajka, valamint a nevelőmunkát segítő dolgozók igyekszenek nyugodt, családias környezetet biztosítani a gyermekek számára.

 

Intézményünk Pedagógiai Programja őrzi a magyar óvodai nevelés értékeit, és tovább gazdagítja újabb törekvésekkel. Napi tevékenységeinkben a mozgásnak és az egészséges életmódra nevelésnek kiemelt szerepe van. Nevelési gyakorlatunk lehetőséget ad a gyermekek számára eltérő szükségleteik kielégítésére, hiányzó szokásaik kialakítására, személyiségük fejlesztésére. A felnövekvő nemzedék sikeressége érdekében alakítjuk azokat az alapvető tulajdonságokat, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek további életükben. Nevelőmunkánk alapja a gyermekismeret. A nevelőknek időt ad, hogy a gyermekeket egyénileg megismerjék, szükségleteikre tekintettel, egyénre irányultan fejlesszék őket. Példamutató nevelői magatartással – emberség, tisztelet, empátia, tolerancia, őszinteség, következetesség – valósítjuk meg céljainkat. Arra törekszünk, hogy kiegyensúlyozott, érdeklődő, az egymás iránti tisztelettel és toleranciával rendelkező, boldog kisgyermekeket engedjünk szárnyaikra. Célunk, hogy a felfedezés és az öröm óvodája legyünk. Számunkra az igazi siker az, ha a szülők szívesen választják gyermekeik számára az óvodánkat, az idejáró gyermekek biztonságban, jól érzik magukat, és képességeikhez mérten sokoldalúan fejlődnek.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA