Ismertető

Székhely bemutatkozója

Dél-Kelenföldi Óvoda, székhelye, azaz egykori Mozgolóda Óvodája 1977-ben nyitotta meg kapuit. Könnyen megközelíthető a 103-as, 114-es autóbuszokkal, illetve 1-es, 17-es, 41-es, 47-es, 56-os villamosokkal is.

 

Az óvoda jelenleg 9 csoportos, épülete földszintes, akadálymentesített. Kelenföldön Dunához közel eső részén, kellemes zöld környezetben található. Jól megközelíthető, villamossal, busszal egyaránt, a forgalom zajától 4-5 emeletes épületek védik. A gyermekek szívesen érkeznek kerékpárral intézményünkbe, melynek elhelyezését biztosítjuk gyermek-kerékpár tárolóban, az épület csoportszobái közvetlen kertkapcsolattal, terasszal kapcsolódnak az udvarhoz. Egy-egy udvarrészt 3 csoport használ közösen, így minden gyermek számára biztosítottak ugyanazon udvari eszközök. Udvarunkat folyamatosan fejlesztjük, növény- és állatvilágát óvjuk. Az udvarunkon található külső tornapálya lehetőséget ad a jó levegőn történő mozgás, torna szervezésére.

 

Különös tekintettel, a labdával, és egyéb eszközökkel történő mozgásokra. A csoportszobákon kívül gyermekkonyha, agyagozó, tornaterem, fejlesztő szoba, külső tornapálya gazdagítja a nevelési lehetőségeket, színtereket.

A „mozgolódós” program a hatékony nevelés jegyében olyan szervezeti formákat, módszertani eljárásokat kínál, amely minden gyermek számára biztosítja a hatékony fejlődés lehetőségét.

 

Nevelési programunkban kiemelt szerepet kap a mozgásfejlesztés, valamint a testi-lelki-szellemi harmóniában történő egészséges életvitelre nevelés. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink szociális, érzelmi és akarati képességeit, tulajdonságait fejlesszük, az óvoda dolgozóinak szép magyar beszéde modell értékű. A gyermekek szókincsének gyarapítása, a beszédértés képességének fejlesztése kiemelt feladatunk, amelyet az anyanyelvi játékok napi alkalmazásával is igyekszünk biztosítani.

Kiemelkedő figyelmet kap az óvodai nevelésben a természet jelenségeinek megfigyelését, a közvetlen tapasztalatszerzést a 3-6 éves korúak számára.

 

28 éves hagyomány, hogy különböző életkorú gyermekekből szervezzük az óvodai csoportokat. Ez teszi lehetővé, hogy testvérek, ismerős és szomszéd gyerekek egy csoportba járhassanak. Hosszú távú terv a szülők, családok igényeit felmérve, hogy egy-egy homogén, azonos korosztályú gyermekcsoportot alakítsunk ki, 3-4, 4-5, és 5-6 éves korosztállyal. Az óvodai felvétel során lehetőség szerint figyelembe vesszük a szülők kéréseit is. Óvodánkban 9 vegyes életkorú gyermekekből szervezett csoport működik, 217 óvodásnak tudunk férőhelyet biztosítani. Intézményünkben A gyermekek fejlesztéséről, ellátásáról 19 fő óvónő, 3 fő pedagógiai asszisztens, 9 fő dajka, és az őket segítő kollégák gondoskodnak.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA